Håndter negative tanker

Hvordan håndterer jeg negative tanker

 

Hvordan slipper jeg mine negative tanker  

 

Når jeg taler med et andet menneske, oplever jeg jævnligt, at tanker, negative tanker, den overdrevne opmærksomhed på ens tankemylder, det fylder en stor del i deres liv.  

 

Det jeg hjælper med, er at få frigivet energi, at hjælpe dig til at håndtere de mange tanker der er. Og det er de tanker som påvirker negativt.  

 

For vi har tanker, vi skal have tanker. Vores tanker er en del af det at være menneske og hjælper os i rigtig mange situationer.  

 

Vi skal blot lære, hvornår den overdrevne opmærksomhed bliver for meget.  

 

Har du nogensinde oplevet at: 

  • Have tanker der fylder meget 
  • Have tanker som begynder at overtage  
  • Have tanker som starter ganske uskyldigt med en lille ting, men hvor du oplever at tanken får så meget magt og den begynder at køre i ring på den negative måde 
  • Have tanker som ikke drejer sig om det reelle problem, men tankerne er på alt omkring 

 

Det var noget af det, som Jesper oplevede 

Jeg har Jesper i et online forløb, hvilket betyder at vores samtaler er via den online platform Teams. Jesper bor ikke i nærheden, og det har derfor været en oplagt mulighed og det fungerer også på en rigtig fin måde.  

Via Teams kan vi både se og høre hinanden, så vi sidder næsten fysisk sammen.  

 

Hvilke teknikker lærte Jesper? 

Den måde vi arbejdede med lige netop de negative tankemønstre, de tanker som dukkede op fordi han på et eller andet tidspunkt havde gjort noget forkert, og hvor han tænkte han havde lavet en fejl. For ham kom det til at fylde meget og det blev til en meget stor fejl, på trods afsom det viste sig, at være en ganske ubetydeligt ting, i bund og grund. 

  

Når Jesper oplevede disse mønstre, havde han en vane med at slå siselv oven i hovedet – ikke fysisk, men billedligt. Han vidste også godt, at han på den måde kom til at give det ekstra meget fokus og samtidig også bruge en masse energi på det.  

 

Det som vi satte fokus på i vores første samtale, var en forståelse for hvor meget overdrevet tanke energi han brugte på et reelt ganske lille problem 

 

Han fik forståelsen for hvad der skete nå det var, at al hans tanke energi, alle hans tanker blev ved med at cirkulere om det her lille problem og han lavede det til et meget meget stort issue. 

 

Det betød også at han blev hængende i denne her overdrevne tankevirksomhed, og havde svært ved slippe det. Han oplevede han havde svært ved ikke at blive påvirket af detog Jesper kunne sagtens se, at han alt for let kom ind i en negativ spiral. 

 

Indre og ydre fokus 

Udover ovenstående som vi arbejdede med, var vi også inde og kigge på hvad sker der når jeg giver al fokus på mine indre tanker, kontra hvad der sker når jeg sætter fokus på det ydre.  

 

sidstnævnte introducerede jeg Jesper til en ganske enkel og let teknik. Her efter introduktionen samt hans eget arbejde hermed, gjorde at han efter vores gennemgang af denne ene enkle øvelse, oplevede at de negative tanker fik et helt andet fokus og de forsvandt ikke lige her efter den første gang, men han oplevede at de negative fik meget mindre fokus. Og han har nu en enkel teknik at bruge. 

 

Jesper har efterfølgende fået et par lydfiler med de 2 øvelser for netop at kunne lytte til dem få repeteret det, som vi talte om. På lydfilerne bliver han guidet igennem øvelsen omkring det indre og det ydre fokus.  

 

Jesper og jeg taler sammen om lille uges tid, hvor vi følger op på hvordan det er gået med at bruge indre og ydre fokus-teknikken. Målet er at få styr på den overdrevne opmærksomhed på de negative tanker. 

 

Jesper vil med næste session blive introduceret til nogle andre enkle teknikker som er med til at lære at håndtering af den overdrevne opmærksomhed på de negative tanker.  

 

Har du lyst til og læse lidt mere om baggrunden på teknikkerne så har jeg linket til siden lige her:  LÆS MERE OM METAKOGNITIV TERAPI

 

Du har også mulighed for få en gratis uforpligtende afklarings- samtale. Du booker bare en tid i min online kalender, så find det tidspunkt der passer dig bedst og vil se frem til at tale med dig. 

 

   

1 kommentar til “Hvordan håndterer jeg negative tanker”

  1. Pingback: Hvad er tankemylder for dig? Lær at håndtere de overdrevne bekymringer.

Der er lukket for kommentarer.