5 yndlingsprincipper

Når jeg har talt med dig her i samtalerummet, eller jeg er ude hos dig i din virksomhed, så ved du måske, at jeg har lidt af nogle yndlingsprincipper i forhold til, at du kan nå de mål der er vigtige for dig og hjælpe dig med at skabe de adfærdsforandringer der er vigtige i dit liv.

Og nej det er ikke sikkert at du lige nu tænker – jow jow Dorthe det ved jeg da ganske udmærket. Og så alligevel – når du læser nedenstående – så kan der være en eller flere du kan nikke genkendende til😊

Udover at jeg selv praktiserer - og deler med dig, så henter jeg inspiration fra bøger, artikler og nyhedsmails jeg modtager. Og i den kontekst læste jeg en nyhedsmail, hvor mine egne principper – eller 5 af dem – stod på min nethinde.

Så dem deler jeg med dig her i nedenstående.

 

5 yndlingsprincipper – skab de adfærdsforandringer der er vigtige

 

Det Fokuserede Spørgsmål

Det fokuserede spørgsmål lyder:

  • Hvad er den ene ting, jeg kunne gøre, så det ville gøre alt andet lettere eller unødvendigt?

Nogle mennesker bliver forvirrede af dette. De undrer sig: Hvordan kan du fokusere på kun én ting hele dagen?

Hemmeligheden bag dette er: Det handler aldrig kun om én ting, du fokuserer på. Det handler om én ting ad gangen.

  • Hvad er den vigtigste ting for dig lige nu?
  • Gå ud og få det gjort.

 

Multitasking er en Løgn

 På et tidspunkt i livet har du sandsynligvis prist dig selv for din evne til at multitaske. Siger det måske stadig og ellers hører andre sige det.

Men sandheden er, at evnen til at håndtere en million ting på én gang er ineffektiv og faktisk forhindrer dig i at få det, du skal have gjort, fuldført så hurtigt som muligt.

Hvis det vigtigste er det vigtigste, hvorfor skulle vi så gøre noget andet?

Jeg ved også at fokus forsvinder når vi har gang i alt for meget på en og samme tid. Og jo jeg skal da til tider minde mig selv om det – for jo jeg begynder ind i mellem at multitaske.

 

Hold Det Enkelt, Undgå Overkomplikation

Det skal være simpelt. Men du har en million komplicerede ting.

Når du søger efter det fokuserede spørgsmål, ønsker du klarhed og at holde det så simpelt som muligt.

Jo mere du komplicerer det, desto lettere er det at komme ud af kurs eller blive forvirret.

Husk, at du forsøger at gøre alt lettere for dig selv, ikke sværere.

 

Ansvarlighed er ”Din Bedste ven”

Hvordan har du det med ansvarlighed?

Der er til tider en tendens til at sky væk fra ansvarlighed, enten bevidst eller ubevidst. Men hvis du kan vende det og i stedet søge former for ansvarlighed, vil det hjælpe dig med at nå dine mål og forblive fokuseret.

Gå efter det, og lad os få det gjort!

 

Hvad tænker du – kan du genkende lidt fra principperne?

Hvis du vil tage fat i dem og skal vælge blot en af dem – hvilken er så dit valg som du vil lave som eksperiment – bare i den næste uge?