Lær at bruge PYT

Hvad kan der ske hvis jeg ikke kan sige PYT

Hvad kan der ske hvis jeg ikke kan sige PYT 

Jeg er sikker på, at du har mødt mennesker omkring dig der har sagt til dig, du skal bare sige pyt…. 

Det lyder jo ganske enkelt og nemt. Men oplever du at det er nemt? 

Du har dine oplevelser af hvor det kunne have hjulpet at kunne det lille ord PYT. Du kan sikkert genkendende nogle af nedenstående: 

 • Jeg vil rigtig gerne løse denne opgave rigtig godt 
 • Jeg har jo sagt ja til at ville hjælpe med dette 
 • Jeg skal nok de opgaver jeg har sagt ja til 
 • Jeg vil rigtig gerne hjælpe og får ikke sagt nej til at hjælpe 
 • Jeg skal have den høje karakter 
 • Jeg skal have den rette vægt 
 • Jeg skal se ud på en bestemt måde 

Hvis jeg nu sådan uden videre sagde til sig – lær nu bare at give slip – det er ikke så vigtigt, sig du bare PYT til det…. så er jeg ikke sikker på at din reaktion ville være at ja det gør jeg så, altså siger PYT. 

Du ville umiddelbart sige at ja det er jo rigtig nok – det er ikke så vigtigt at det skal være så perfekt…. Men hvad sker helt dybest inde i dig. Alt skriger, det giver dig meget modstand – for naturligvis kan du ikke bare uden videre slippe det og så ikke gøre dig yderligere tanker. 

Hvorfor er det vigtigt at lære at sige PYT 

Når jeg har klienter hvor træning i PYT er et område vi arbejder med: 

 • så er første skridt at finde ud af hvad det betyder at kunne sige PYT – hvorfor er det så vigtigt 
 • hvad betyder det for dig når du lykkes med PYT 
 • hvilken følelse får du når det ikke lykkes at sige PYT 
 • hvordan vil du gerne have det med at kunne sige PYT 

Vi arbejder helt individuelt, for det er meget forskelligt hvordan den enkelte har det og føler. 

Dog har jeg en teknik som du allerede nu kan tage med dig – og brug den lidt til at finde ud af ovenstående. Særligt hvis du ikke helt har klarhed over hvorfor, så kan teknikken her hjælpe dig til at finde ud af det. 

Lær en enkel teknik til at sige pyt 

Når du har en situation hvor du tænker at det her skal du gøre noget ved, så kan du stille dig selv nedenstående 2 spørgsmål. 

 1. vil jeg gerne gøre noget ved det 
 1. kan jeg gøre noget ved det – og ja jeg kan, men vil ikke gøre noget lige nu eller nej kan jeg ikke og så lad det passere 

Hvis jeg gerne vil gøre noget – hvad er så det jeg konkret gør ved det. 

Jeg kan gøre noget, men vælger lige nu ikke at gøre noget – og disse årsager arbejder du med på et senere tidspunkt. 

Hvis jeg hverken kan eller vil gøre noget ved det – så er det at PYT kommer på banen. 

Når du siger pyt er det vigtigt at have i mende, at det ikke er det samme som at du er ligeglad. Det vigtige her er at du bare lige nu vælger ikke at gøre noget. 

Du siger netop PYT fordi du har et valg. Du bliver derfor ikke offer i det. 

Du accepterer det du ikke kan eller ikke vil agere på. Du bliver mere proaktiv, du kan lægge det fra dig og du kan komme videre. Det betyder også, at du ikke hænger fast i noget som tager dine tanker. 

Hvis du nu kører i tæt trafik, ofte i kø, så har du en glimrende træningsbane. For prøv i sådanne situationer hvor du bliver irriteret at sige ordet PYT højt. Og mærk hvilken forskel det gør blot at sige ordet. 

Test det af i andre situationer hvor du normalt ville blive irriteret eller frustreret. Bare at sige PYT højt giver en god effekt. 

Hvis du tænker, at du gerne vil drøfte/vende et helt specifikt område i forhold til ovenstående, kan du booke en afklaringssamtale på ½ time, ved at klikke ind i min online kalender og booke en tid. 

BOOK EN GRATIS AFKLARINGSSAMTALE HER