Mentaltræning

Stress, mad og mindfulness

Stress, mad og mindfulness

Gitte som er i forløb da hun har været hårdt ramt af stress, og som jeg fortalte om påvirkede det også hendes måde at håndtere følelser og spiste på sine følelser. Læs Kan stress påvirke hvordan jeg spiser? Slip din emotionelle spisning (dinonlineterapeut.dk)

 

En ting som jeg blandt andet introducerede Gitte for, var mindfulness

Gitte begyndte at finde ud af at i sin stressfyldt tid da fik hun spist alt det forkerte. Hun kunne ikke stoppe igen når hun åbnede chips posen. Der er jo ikke noget galt i at have en lyst til chips og så tage få – og gerne i en pæn skål. Udfordringen er når det er hele posen – eller en halv – der bliver spist.

I mine stressforløb og onlineforløb om emotionel spisning, fx Slip jagten på den næste slankekur – og lær at holde af dig og din krop får du forskellige lydfiler, som jeg har indtalt. Det er bl.a. mindfulness.

Mindfulness meditation

Når vi taler om mindfulness meditation er det en meget bevidst måde at skærpe og fastholde opmærksomheden på den øjeblikkelige oplevelse. At være til stede i nuet. Og forskning viser også at mindfulness meditation reducerer symptomer og har positiv effekt på ens holdninger, adfærd og selvopfattelse.

En af de lydfiler som Gitte brugte, var en bodyscan. Lidt længere nede kan du hente lydfilen.

 

Gittes oplevelse ved brug af mindfulness meditationen Bodyscan

Hun oplevede at:

  • Komme tættere på nuet
  • Lærte at være i nyet
  • Hun lærte at mærke sine følelser
  • Kunne observere sine tanker

At mærke disse ting var en stor hjælp i lære egen stress at kende og Gitte oplevede også en positiv effekt i forhold til hendes emotionelle spisning.

 

Her i nedenstående kan du hente lydfilen.

 

Rigtig god fornøjelse med at bruge din Bodyscan.

 

Ønsker dig en behagelig dag

De bedste hilsner

Dorthe Søgaard