Skriv og reflekter

Hvorfor tale om døden? Fordi vi kan lære af de dødende.

Hvorfor tale om døden? – fordi vi kan lære af de dødende.

 Læs om de 5 ting der fortrydes

 

Det er muligt at du tænker, at det er da godt nok meget mærkeligt. Hvorfor tale om nogen der dødende.

Men hæng nu ved. Og jeg deler nogle meget interessante refleksions øvelser længere nede.

Måske du læste blogindlægget fra i søndags, om hvad der er vigtigst i dit liv.

Eller har du muligheden for det her. 

Inden jeg guider dig videre til hvad det er vi kan lære, så vil jeg allerførst høre dig, om du har en liste med de 10 vigtigste prioriteter i dit liv?

Hvis ikke – så tag din logbog, din dagbog og skriv. Det kan godt være du ikke får alle 10 lige nu og her, men så er du i gang, og du vil nemlig aktivere din underbevidsthed til at reflektere over det. Og vend så tilbage til dine 10 vigtigste ting i livet.

Passer det ikke lige nu, så gør det på et tidspunkt hvor det passer dig. Og læs hele indlægget.

De 5 største fortrydelser i livet

Jeg læste på et tidspunkt en blog fra en kvinde der via sit arbejde var tæt på dødende. Hun kunne fortælle, at der var et mønster i de områder som den dødende fortrød mest. Hvad fortrød de, at de ikke havde brugt mere tid på i livet. Ting de gerne ville have gjort anderledes i livet.

De punkter vil jeg gerne dele med dig her i nedenstående, for er ret sikker på at de stadig gør sig gældende.

  • ”Jeg ville ønske, jeg havde haft mod til at være tro mod mig selv og ikke blot leve op til andres forventninger til mig”
  • ”Jeg ville ønske jeg ikke havde arbejdet så meget”
  • ”Jeg ville ønske, jeg havde haft modet til at udtrykke mine følelser”
  • ”Jeg ville ønske, at jeg havde holdt kontakten til mine venner”
  • ”Jeg ville ønske, at jeg havde tilladt mig selv at være lykkeligere”

 

Brug gerne lidt tid lige nu til at reflektere over ovenstående. Derfor find det sted hvor du har lidt ro og hvor du synes er rart. Og hvor du kan sidde uforstyrret. Og ja – hvis det ikke passer lige nu – så finder du jo blot et tidspunkt hvor du har tiden.

Hvis du gerne vil at ovenstående 5 punkter fortælles mere i dybden så er du meget velkommen til at skrive til mig, for så vil jeg i et blogindlæg beskrive dem mere.

Nu har læst de ting som vi kan lære af de døende. De 5 ting som oftest fortrydes når vi skal videre til en anden dimension.

 

Nu skal du kigge på din liste med de 10 vigtigste ting i dit liv.

Er der så noget du tænker at du vil gøre anderledes?

Du kan udbygge din liste med også at sætte tid på. Altså – hvis du kigger på hvert af punkterne, hvor meget tid bruger du på hvert område på en uge.

Nu har du gjort dig lidt refleksioner omkring de ting der fortrydes – og du har din liste med de 10 vigtigste ting.

Når du nu sidder her med dine refleksioner, så er det meget muligt, at du tænker, at ja jeg kan jo godt se hvad jeg ønsker at bruge min tid på, men det er bare ikke det der sker i hverdagen.

Ja det er jo ganske ofte det der sker. Det er derfor at der er mennesker der kommer her hos mig i mit samtalerum og ønsker at få hjælp. At få hjælp til at få zoomet ind på de ting der er vigtige – og ja hvad er passionen i livet.

Her til allersidst ….

På din liste over de 10 vigtigste ting – hvor er du placeret?

Står du allerøverst?

Lad mig her slå fast med syvtomme søm. At du sætter dig selv øverst, er det ikke det samme som at du er egoistisk og kun vil dig selv. Faktisk tvært imod. For tager du selv alvorligt, så kan du også sætte de rette prioriteter og agere herpå. Du kan være der for andre når du også er der for dig selv og gør de ting der er de rette og vigtige for dig.

Det kan være med til at sætte det i perspektiv – også i forhold til områder du gerne vil ændre på.

Vil du dele noget af ovenstående med undertegnede, eller vil du gerne en uforpligtende snak, så husk.

Du kan altid skrive til mig og du har også mulighed for at booke en gratis uforpligtende snak, på 15 minutter. 

De varmeste hilsner

Dorthe Søgaard

PS. Husk du har altid mulighed for at booke en samtale hvis du et spørgsmål du tumler med.