nye vaner_6 trin

6 trin til at skabe nye Vaner

6 trin til at skabe nye Vaner

Hvornår har du sidst prøvet at ville gøre noget andet – at ville ændre på en vane? Og oplevet at det ikke altid er helt enkelt.

Vi ved alle godt, hvor vigtigt det er med hensyn til de sunde livs vaner og jeg er helt sikker på, at du både har læst og hørt rigtig meget om, hvad du bør spise, hvor meget du skal bevæge dig, ikke at ryge og mindske alkoholindtag. Vi kender alle de ting vi skal gøre.

Alligevel kan det være svært at gøre det der skal til.

Her i nedenstående kan du læse mere om de 6 trin du kan gøre brug af for at skabe at ændring i dine vaner. Egentlig er det at skabe en ny vane i stedet for den vane du gerne vil ændre.

De 6 trin til nye vaner

Hvilke overvejelser gør du dig

  • Hvad er det der gør, at du ønsker en ny vane
  • Hvilke fordele er der og hvilke ulemper er der

Vær bevidst om din motivation

  • Når du kigger på hvad der er din motivation, så vær også bevidst om, at der stort set altid er omkostninger forbundet hermed
  • Hvad er gevinsten for dig?
  • Hvordan vil det være for dig når du har nået dit mål? Skab et indre billede heraf. Jeg kommer senere med et forløb omkring brug af mentaltræning og målsætningsarbejde

Hvordan forbereder du dig

For at være sikker på at du gennemfører og fastholder din nye vane, skal du tænke a dit mål skal være

  • Konkret
  • Målbart
  • Realistisk

Hvilke handlinger skal der til

Vores gamle vaner er på rygraden – de har været en del af os gennem lang tid. Derfor kan det særligt i starten være svært ved en nye og anderledes vane.

Hold derfor fast i den gevinst du opnår ved den nye vane.

Tænk også på, hvorfor det er at du ønsker at ændre – tilføje en ny vane.

Hvordan kan du fastholde den nye adfærd

Fasthold din motivation ved at tænke på de fordele og gevinster du opnår. Og tænk også på de udfordringer der opstår.

Strategier for at forebygge tilbagefald

Find ud hos dig hvad der virker når du står i en situation hvor du oplever at du er ved at falde i/ved at falde tilbage i de gamle mønstre.

Find ud af hvad du helt specifikt kan gøre og tænk bl.a. på dine positive resultater ved den nye vane.

Hvad vil også hjælpe ved en vaneændring

Når du vil ændre eller tilføre en ny vane, så vil din krop reagere – og det både fysisk og psykisk. Du vil opleve at der er spændinger i din krop. Derfor er afspændingsteknikker vigtige at integrere.

Der er forskellige afspændingsteknikker og nogle af dem jeg altid introducerer mine klienter for, er mentaltræning.  Hvor vi altid starter med en afspænding af krop og derefter mental afslapning af tankerne.

Vil du vide mere om mentaltræning kan du læse her.

Når du vil ændre en vane – og ved at tilføre en ny vane, så tænk altid og hav en oplevelse af, at du har indflydelse til at gøre det og også at du har evnen til at gennemføre den nye vane.

Ønsker dig god træning og en god dag.

NB. Hvis du bøvler med mad og falder i igen og igen, har prøvet den ene slankekur efter den anden, så kig nærmere her; Når jeg spiser for meget.

De varmeste hilsner

Dorthe Søgaard

PS. Husk du har altid mulighed for at booke en samtale hvis du et spørgsmål du tumler med - og den første halve time er på min regning.