Min indre kritiker

Når mine egne forventninger er alt for høje

Når du stiller krav til dig selv, hvordan er de så?

  • Er de helt realistiske?
  • Er de tårnhøje?

 

Jeg har haft en snak med Søren om lige netop ovenstående.

Han har skyhøje forventninger til sig selv og han lægger et voldsomt pres på sig selv hvis han ikke lever op til kravene – kravene til sig selv.

Han er fuldt ud bevidst herom, men ved ikke på hvilken måde han skal skrue ned for disse urealistiske forventninger til sig selv. Også fordi han gør det i alle henseender.

Det er ikke fordi andre har stillet disse krav til ham.

 

Stresstesten - Stressindikator

Stressindikatoren er en af de test vi arbejder med og selv om den præstationsorienterede tilgang viser sig tydeligt her – og som en stor kilde til hans stress, så er det også kommet frem i snakkene. I alle henseender vil han præstere. Præstere skyhøjt og når han starter på noget nyt, så skal han helst kunne det dag 1.

 

Indre kritiker

Han kan klart nikke genkendende til den indre stemme, det lille barn, den indre kritiker der er på banen.

Der kan være forskellige indre dele, det kan være du oplever Det indre barn/ et sårbart barn/den dømmende/ eller den vrede stemme.

Det var en del som var vigtig for ham at finde ud af hvad den egentlig ville – for hensigtsmæssig oplever han på ingen måde at den er.

 

Så jeg fortalte om en yderst effektiv teknik jeg bruger når vi arbejder med denne indre lille djævel, indre kritiker eller hvad den italesættes som.

 

Jeg får mulighed for at tale med denne indre del og finder ud af hvad dens budskab egentlig har været hele tiden. Det er en teknik fra NLP-universet.

 

Så vi var inde og finde ud af hvad hans indre kritiker egentlig var der for. Og teknikken gør at vi får fat i det underbevidste, for det kender svarene.

Det var en stor overraskelse for Søren hvad hensigten med den indre kritiker var og endnu bedre var, at han fik noget med i forhold til at håndtere lignende situationer når hans indre kritiker måske dukker op.

 

Hvor meget fylder den indre kritiker

Inden vi arbejdede lige netop med denne teknik, havde Søren taget en lille test for at se hvor stor kritikeren var og lyttet til lydfilen hvor der er en guidet del hvor du møder forskellige mennesker med forskellige råd til dig og dermed får du forskellige indsigter.

 

Hvor stor er din indre kritiker – du kan se mere om testen her

 

En øvelse du kan gøre allerede nu

  • Har du en indre kritiker?
  • Hvornår dukker den op?
  • Er det i særlige situationer?
  • Hvad siger den til dig?

 

Noter ned i din dagbog eller din logbog og god fornøjelse hermed.

 

De varmeste hilsner

Dorthe Søgaard