Fokus

Fokusreglen

FOKUSREGLEN

Når du står i en situation og spekulerer på om du skal – eller ikke skal – og kigger efter de forhindringer der måtte være, så er det helt sikkert. Forhindringerne får du øje på.

Hvad mon der sker hvis du i stedet overvejer hvilke muligheder der er. Mulighederne vil stille og roligt begynde at dukke op.

Har du tænkt over, at det du sætter fokus på – det får du mere af.

Jeg møder dig, der bl.a. siger til mig:

  • at det er helt umuligt
  • det kommer helt sikkert til at gå galt hvis du kaster dig ud i det nye
  • eller at du skal træffe et andet valg end du umiddelbart ville gøre

En af årsagerne til at du har valgt at give fokus til det der er negativt, hænger nøje sammen med at du på et eller andet tidspunkt har haft en oplevelse, den kan være identisk eller en tilsvarende, og der er forbundet en dårlig oplevelse med oplevelsen.

Kig efter en oplevelse hvor du for nylig gav fokus på forhindringen, på det negative.

  • Hvad var årsagen hertil?
  • Og hvad kan der være i din historie der gør at du gjorde som du gjorde

Vi har alle sammen på et eller andet tidspunkt været igennem noget i vores liv, som har givet os nogle dårlige erfaringer.

Det der er vigtigt her at vi kan vende disse erfaringer, de dårlige oplevelser, at få reflekteret over dem. Beslutningen om hvordan denne oplevelse skal påvirke os, ligger helt og aldeles hos os selv.

Jeg træffer beslutningen om, hvordan en dårlig oplevelse skal påvirke mig.

Hvad vælger du at sætte fokus på?

Hvad vælger du at vande? For ja det vi giver fokus, det er det der gror.

Taknemmelighedsøvelse

En lille øvelse til at sætte fokus på de ting du er glade for og taknemmelig for, er netop en lille taknemmelighedsøvelse.

Giv dig tid hver dag til at være taknemmelig.

Skriv det ned i din logbog eller dagbog, eller sid en stund og reflekter over det der godt.

Du vil opleve, at det gør dig godt, du bliver mere glad og du får det bedre. Og med modsat fortegn – fokuserer du på det der er dårligt – så får du det dårligt.

Hvad vælger du i dag? Og fremadrettet.

Hvis du synes det er svært – så begynd at skriv. For du vil opdage at du får mere og mere fokus på de gode ting i dit liv.

Det er blandt andet også her jeg anvender mentaltræning til mine klienter. Dels for at træne den del – og derudover så laver jeg specifikke lydfiler, f.eks. til mere glæde i livet, eller hvordan bliver jeg bedre til at nå mine mål.

Er du nysgerrig på mentaltræning, kan du se mere her.

Ellers rigtig god træning med din fokusregel.

 

De varmeste hilsner

Dorthe Søgaard

PS. Husk du har altid mulighed for at booke en samtale hvis du et spørgsmål du tumler med - og den første halve time er på min regning.