Hvordan lader jeg være med at slå mig selv i hovedet

Hvordan kan jeg lade være med at slå mig oven i hovedet

 

når jeg frygter at begå fejl

 

Og kan jeg lade være med at slå mig selv oven i hovedet? 

 

Det kan være du har prøvet det selv.

Du har en opgave du har løst. Og det kan også være noget du gør eller siger. Hvis vi nu tager opgaven. Du er helt sikker på, at opgaven er løst, den er afleveret, du har brugt tid på at gennemarbejde det hele.

 

Og du opdager en fejl – eller endnu værre – én fortæller dig om den fejl der er lavet og vedkommende lige har opdaget.

 

Det er ikke en stor fejl og den kan meget nemt løses.

Du får den fixet og videre…. Og alligevel ikke helt. Du oplever en selvbebrejdelse, og du slår dig selv oven i hovedet. For hvorfor pokker havde du ikke set den fejl.

 

Denne ”slå mig selv i hovedet” dukker op med jævne mellemrum – og du oplever du bliver lidt drænet for energi og bliver også lidt småirritabel.

 

Lidt det samme oplevede en ung leder, Lars, som jeg har et ledermentorforløb med.

Det er vigtigt for ham, at arbejde med det at være god leder, og  han ved det er vigtigt i forhold til virksomheden og i forhold til sine medarbejdere.

 

Han har fokus på sin lederrolle, sig selv og den leder han gerne vil være.

Vi har over tid lad forskellige test og rigtig meget snak omkring, hvad der er, der til tider spænder ben for ham.  

Noget af det er, at han stiller voldsomt høje krav til sig selv. Det i sig selv kan jo være ganske fint, udfordringen er blot at når Lars ikke kan leve op til de krav han stiller, som blandt andet er når han begår en fejl. Så slår han sig billedligt talt oven i hovedet.

 

Når dette sker, så bruger han rigtig lang tid på spekulere og det trækker på energikontoen.

 

Hvordan lærte Lars ikke at slå sig selv i hovedet 

 

Med den teknik som jeg Lars kom igennem, arbejdede vi med oplevelser der lå tilbage i fortiden. Jeg guidede Lars til at finde det tidspunkt, hvor han første gang havde denne oplevelse.

Han oplevede at komme på en tidslinjerejse.

 

I forbindelse med denne første oplevelse var der forskellige mennesker involveret. Han var helt i oplevelsen fra dengang i denne guidning. De mennesker der var til stede i denne oplevelse var vi inde og arbejde med. 

 

Det betød at vi arbejdede med at tilføre de ressourcer, der manglede på det tidspunkt.

 

I teknikken bevæger vi os tilbage til nutidstidspunktet – og også lidt ud i fremtiden. For at mærke den fulde effekt af den forandring der er skabt.

 

Det betød for Lars, at han nu ikke oplevede det at begå fejl som noget alarmerende, men at han netop kunne se på det, rette det og vide at det jo er meget menneskeligt at begå en fejl. Nu brugte han blot ikke så meget energi på det.

 

Hvordan har Lars det så i dag

Det som Lars fik ud af at vi arbejdede på denne måde, var mere overskud, mere energi og mere ro. 

Hvilket også i hans hverdag betyder, at den mængde energi og de ressourcer Lars tidligere har brugt, nu anvendes langt mere konstruktivt, Hvilket hans medarbejdere også mærker positivt.

Dertil en sideeffekt er, at hvor Lars tidligere på det ubevidste plan også lagde skyhøje forventninger til sine medarbejdere, samt manglende overskud ved fejl – da tilgår han dette på en måde hvor medarbejderne nu oplever at de har en leder der møder dem og hjælper dem videre.

 

 

Hvis du tænker at du gerne vil have hjælp til enten noget af det du har læst i ovenstående, eller det kan være noget ganske andet, så kan du på siden her læse lidt mere om hvordan mine forløb er.

 

Og ellers har du altid mulighed for at booke en gratis afklaringssamtale.