Irritation – træf et valg

Oplever du irritation - træf valget

 

Tre muligheder

 

Jeg havde en snak med Morten den anden dag.

Vi talte om, at da han var hos mig for noget tid siden, da havde han gået i lang tid og været sådan lidt mellemfornøjet.

Mere specifikt var det når han var job at han fik fornemmelsen.

 

Det han oplevede var

  • Han havde et par kolleger, hvor han ikke syntes at de var med til at løfte opgaverne.
  • Han var også ret irriteret på sin leder, for han syntes ikke rigtig at lederen gjorde noget ved en konflikt der havde været med en kollega. Dvs. det var Morten der oplevede det som en konflikt.
  • Ja generelt syntes han at han leder var virkelig konfliktsky.
  • Og oveni syntes han ikke, at hans leder var særlig synlig og tilgængelig.

 

Det er ikke sikkert du kan genkende noget af ovenstående. Måske noget af det. Eller det hele. Eller du har måske kolleger der har det på den måde.

 

Irritation - 3 muligheder

Morten og jeg havde en snak om det med at lade sig irritere over noget. Og hvad han kunne gøre med den der irritation.

Derudover tog vi en snak om nedenstående 3 muligheder når noget gik ham på, at han blev irriteret eller hvordan han nu havde det.

  • Ændr det
  • Accepter det
  • Flyt dig/forlad

 

En lille øvelse til dig. Tænk over om du et eller andet sted kan have en situation, hvor du kan gøre brug af en af disse muligheder.

 

  1. forsøg at ændre på det, hvis du tænker at det skal kunne ændres
  2. accepter det som det er, vær i det som det nu end er – og slip for at bruge negativ energi herpå
  3. hvis ingen af de to nævnte er mulige for dig, så flyt dig. Forlad det. Find det nye job hvis det som i Mortens tilfælde var på jobbet han oplevede sin irritation og frustration

 

Det Morten gjorde

Morten var nu i bund og grund glad for sin arbejdsplads – og da vi havde fået vendt hvorfor han blev irriteret, kiggede vi på situationerne fra lidt andre vinkler.

Han arbejder nu på at stoppe op når irritationen melder sig – og er begyndt at acceptere det han oplever i forhold til sin leder og Mortens oplevelse af en manglende evne til at tage en konflikt. Lige denne del er ikke noget som han kan ændre på eller gøre noget ved, ikke umiddelbart – og lige nu var det ikke noget Morten skulle bruge energi på. Så ingen grund til at bruge en masse negativ energi.

 

I situationen med kollegerne tog han fat på særligt den ene kollega han oplevede som udfordrende og fik en snak om arbejdsopgaver og hvem der løste hvad. Det viste sig at kollegaen havde andre opgaver, som Morten ikke var klar over. Så han så det nu fra en anden vinkel.

 

Da jeg taler med Morten fortæller han, at det ikke altid er, at han i første omgang husker på de 3 muligheder.

Men når dagen er omme og han tænker igennem om der er noget der fylder hos ham – fordi det ikke er afsluttet - så er det der, at han tænker de 3 muligheder ind.

 

Så også en lille teknik til dig – at spørge dig selv, om der er noget fra dagen der ikke er afsluttet/afrundet ordentligt.

 

Ønsker dig en god dag

 

De varmeste hilsner

Dorthe

PS. Husk du har altid mulighed for at booke en samtale hvis du et spørgsmål du tumler med - og den første halve time er på min regning.